Stoffen

Stoffen kopen in Zeeuws-Vlaanderen. Waar dan?

Op zoek naar leuke stoffen voor je naaiproject? Helaas zijn er in Zeeuws-Vlaanderen geen grote stoffenwinkels. Maar dat is geen enkel probleem. Er is namelijk genoeg keuze in de streek!

In de winkel

In Zeeuws-Vlaanderen bestaat er helaas geen winkel waar je alle soorten stof kunt kopen. Ben je op zoek naar een stof voor een bepaald project? Kijk dan eens op deze adresjes.

Stip & Stof

Wafelstof, teddystof, tricot, boordstof, katoen, canvas,… we hebben het allemaal. Je kunt bij ons voornamelijk terecht voor mooie damesstoffen, kinderstoffen en decostoffen. Bekijk ons aanbod hier.

Kwantum – Terneuzen

Bij de kwantum verkopen ze hele leuke (en voordelige) stoffen om mee te naaien. Deze stoffen zijn voornamelijk geschikt voor het maken van decoratie. Zoals kussentjes, tipi’s en mandjes. Maar een broek maken gaat ook prima met deze stof. Twijfel je of je er iets leuks gaat vinden? Een deel van het assortiment is ook online te bekijken. De winkel is zeven dagen per week geopend.

’t Stoffen Hoedje – Zaamslag

In deze winkel kun je naast tassen en hoedjes ook hele leuke stoffen vinden. Stoffen zijn van hele goede kwaliteit (voornamelijk stof van Nooteboom). Daarnaast is de eigenaresse is ook heel erg enthousiast en helpt je graag. De winkel is dinsdag tot en met zaterdag geopend.

Atelier Sanne – Oostburg

Atelier Sanne is een fournituren- en wolwinkel in Oostburg. Op de eerste verdieping heeft ze een assortiment aan stoffen. Je vindt hier onder andere stoffen voor baby’s, een groot assortiment voeringstoffen en een aantal oudere stoffen. Dinsdag tot en met zaterdag geopend.

Sien & Kamiel – Oostburg

Vanaf september opent er op de markt in Oostburg een nieuwe winkel die ook stoffen gaat verkopen. Het zal voornamelijk gaan om kinderstoffen (tricots en boordstoffen) en de bijbehorende fournituren. Je kunt hier merken vinden zoals Nooteboom, Stenzo en Eva Mouton.

Modecoupon Sint-Niklaas

Een stoffenwinkel om U tegen te zeggen. Je moet er een stukje voor rijden, maar je kunt je hier makkelijk een paar uur vermaken. Succes gegarandeerd. Maandag tot en met zaterdag geopend.

Veritas Eeklo en Knokke

Bij de Veritas is ook een assortiment met stoffen aanwezig. Je kunt hier ook stoflapjes kopen. Ideaal voor de wat kleinere projectjes. De stoffen zijn ook te vinden op hun website.

Op de markt

Terneuzen

Op de woensdagmarkt staat het stoffenkraam van Patrick Krant. Ruime keuze en hij geeft je graag advies.

Eeklo en Maldegem

Op de donderdagochtend staat ter hoogte van de Veritas in Eeklo een heel groot stoffenkraam. Hier zijn ook hele leuke stofjes te vinden voor kinderkleding. Ditzelfde marktkraam is ook op maandagmorgen in Maldegem te vinden.

Sas van Gent

Op zoek naar lapjes stof? Ga dan eens naar de weekmarkt op dinsdag in Sas van Gent.

Stoffenmarkt – Hulst

2 keer per jaar is het stoffenmarkt in Hulst. Op de markt vind je heel veel kramen met stof, naaitijdschriften en fournituren. De eerstvolgende markt is op woensdag 1 mei.

 Online

Uiteraard zijn er online heel veel stoffenwinkels te vinden. Het lijstje dat ik hieronder plaats zijn webshops waar ik zelf graag gebruik van maak.

Stoffen.net

Dit is misschien wel de online stoffenwinkel met het allergrootste assortiment. Fijne prijzen en fijne stoffen. Het is ook mogelijk om monsters te bestellen zodat je zeker weet dat je een geschikte stof hebt uitgekozen. Nadeel: de levertijd is gemiddeld 1,5 week en de klantenservice is enkel via mail bereikbaar.

Stoffen-online.nl

Stoffenwinkel met superleuke kinderstoffen. Leuk weetje: ze verkopen hier ook het Zeeuws bont (dat stofje wat je vroeger veel zag in Zeeland).

Destoffenkraam.nl

Ook bij deze website is het mogelijk om monstertjes van de stof te bestellen. Dit maakt het online shoppen een stuk makkelijker. De mensen achter deze website helpen je graag bij het maken van een keuze. Ook een echte aanrader dus.

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs en leuke naaitips? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!