✔  Vanaf €50 gratis verzending   ✔ Afhalen is mogelijk  ✔  Persoonlijk advies

In september start het nieuwe naaiseizoen. De meest gestelde vraag is dan toch wel wat je allemaal nodig hebt voordat je kunt beginnen. Nu kan ik er een superlange lijst van maken, maar ik houd hem vandaag lekker minimalistisch. In dit lijstje de materialen die echt niet mogen ontbreken in jouw naaidoos. En de rest? Dat is allemaal extra luxe 😉

stofschaar kleermakersschaar opry

Stofschaar

Naast een gewone huis-tuin-en-keukenschaar heb je ook een stofschaar nodig. Deze stof is op een andere manier geslepen. Hierdoor kun je stof beter knippen. Gebruik je stofschaar nooit om andere dingen mee te knippen. Dan wordt hij sneller bod en dat zou heel erg zonde zijn!

combibox schmetz naalden

Naaimachinenaalden

Als je de naaimachine gaat gebruiken, heb je ook verschillende soorten naalden nodig. Voor dunnere stoffen gebruik je een dunnere naald, voor dikkere een dikke. En voor rekbare stoffen gebruik je weer een speciale stretchnaald. (Lees ook zeker even mijn blog over het kiezen van de juiste naald). Nu hoef je niet gelijk alle naalden aan te schaffen. Er bestaan bijvoorbeeld ook speciale combi doosjes. Extra handig voor de starter!

Glaskopspelden 34mm spelden naaien

Spelden

Handig om je stof op elkaar te spelden! Gebruik bij voorkeur glaskopspelden. Deze hebben een gekleurd bolletje dus vallen goed op in de stof. Daarnaast is het bolletje van glas gemaakt. Strijk je eroverheen? Dan heb je geen probleem. Bij de plastic variant zou het bolletje smelten.

centimeter inch meetlint prym

Meetlint

Handig om je lichaamsmaten op te meten. Als je toch nog een meetlint moet hebben, kies dan gelijk de variant met aan de ene kant inches en de andere kant centimeters. Handig als je later wilt gaan werken met Engelstalige patronen 😉

naalden set prym handnaalden

Handnaalden

Want ja, er moet ook af en toe iets met de hand worden genaaid.

Tornmesje ergonomisch lang handvat

Tornmesje

Zelfs de beste naaisters kunnen niet zonder deze tool. Je gebruikt een tornmesje om naden open te tornen. Of in gewoon Nederlands: een draad uit te halen.

naaigaren gutermann pakket

Garen

Want hoe ga je anders naaien? Met dit garenpakket heb je de meest gebruikte kleuren in huis.

patroonpapier blanco extra breed 1 meter x 10 meter

Patroonpapier

Dit heb je nodig voor het overtekenen van patronen. Ga je in het begin enkel kussens en andere eenvoudige projecten maken? Dan heb je dit nog niet nodig. Het is wel verstandig om patroonpapier aan te schaffen voor de iets ingewikkeldere projecten zoals kleding, tassen, enzovoort.

Met het bovenstaande lijstje heb je eigenlijk al genoeg om te beginnen met naaien. Alle overige producten zijn optioneel, maar kunnen het wel een stuk makkelijker maken. Heb je nog helemaal geen naaimateriaal in huis? Kijk dan zeker eens bij de naaipakketten. Dan ben jij helemaal ready to go!

De waardering van stipenstof.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 24 reviews.