✔  Vanaf €50 gratis verzending   ✔ Afhalen is mogelijk  ✔  Persoonlijk advies

patroontekenen

Sinds ik heb geleerd om mijn eigen patronen te tekenen, is er een wereld voor mij opengegaan. Je bent niet meer afhankelijk van de patronen die verkrijgbaar zijn in de winkel. Zo fijn! Aan de andere kant is het tekenen van patronen ook een vak apart. Maar om het makkelijk te maken kan ik je de volgende materialen aanraden.

studio schaalmaatje

Studio Schaalmaatje

Een studio watte? Het is iets wat je normaal nooit gebruikt. Maar superhandig bij het patroontekenen! Voordat je je patroon op ware grootte gaat maken, is het handig om het eerst op schaal te tekenen. Zo zie je makkelijk of de verhoudingen een beetje kloppen en het scheelt je een hoop papier mocht er iets fout zijn 😉 Dit schaalmaatje heeft al heel handig voor jou de schaal uitgerekend. Scheelt je dus een hoop rekenwerk!

Patroonpapier met ruit

Patroonpapier met ruitjes

Dit papier is echt ideaal. De ruitjes geven jou een houvast waardoor het tekenen van rechte lijnen geen probleem is. En het zorgt ervoor dat een hoek van 90 graden ook echt een hoek van 90 graden is.

boogliniaal

Een boogliniaal

Teken de mooiste glooiende lijnen met een boogliniaal. Vroeger tekende ik de rondere lijnen vanuit de losse pols, maar dit zag er nooit zo netjes uit. Een boogliniaal is hiervoor de perfecte oplossing. En zeker deze flexibele versie. Zo maak je van de liniaal elke ronding die je wilt. (binnenkort ook in het assortiment!)

Verder zijn een tekenblok, (kleur)potloden, geodriehoek en meetlint ook zeker handig om te gebruiken!

Lijkt het jou superleuk om meer te leren over patroontekenen? Vanaf september kun je de cursus patroontekenen van rokken volgen! Een fijne instapcursus om meer te leren over het maken van je eigen patronen. Omdat de cursus nieuw is, is de cursus heel de maand september beschikbaar voor een pilotprijs. Je krijgt dan €20 korting! Lees hier meer over de cursus.

De waardering van stipenstof.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 24 reviews.